Schildersbedrijf van der Vlist

info@schildersbedrijfvandervlist.nl

06 - 16551758

Begin Het bedrijf Offerte aanvragen Gastenboek Onze diensten Opdrachten

Behang

Een veel voorkomende vorm van afwerking van wanden is behangwerk.


Er zijn vele soorten behang waaruit u kunt kiezen, denk aan glad met een egale kleur of juist met een print, behang met een reliëf in de vorm van bijvoorbeeld bloemen of dergelijke vormen. Er zijn talloze soorten behang, ieder met een andere manier van aanbrengen, verschillende soorten lijm en zelfs gemaakt van verschillende grondstoffen zoals papier, vinyl of vlies. Met deze decoratieve afwerking kunt u gemakkelijk en snel de gewenste sfeer creëren. Ook kunt u met behang de functie van de betreffende ruimte benadrukken zoals een babykamer, jongens of meisjeskamer of een woonkamer. Alleen al door de kleur en eventueel het motief of de print wordt  in een oogopslag duidelijk wat voor ruimte u betreedt.


Glasvlies


Een andere veelvoorkomende afwerking is glasvlies of glasweefsel. Deze behangsoort heeft een andere toepassing en heeft ongekende mogelijkheden. Vaak wordt het gebruikt om de ondergrond te versterken en samenhangende te maken. Vooral stucwerk is van

zichzelf zacht, gevoelig voor krassen en stoten en vertoond vaak op de lange duur kleine scheurtjes en dergelijke. Al deze kleine nadelen kunnen worden opgeheven door er een glasvliesbehang overheen te plakken.


Er zijn erg veel soorten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een gladde, vlakke afwerking of een  met een reliëf. Grote of kleine ruiten, visgraatmotieven, bloemen en zelfs letters zijn mogelijk. Deze zijn vooraf in het glasweefsel geweven en het behang kan direct met de juiste lijm worden aangebracht. Al deze behangsoorten vereisen na het aanbrengen een afwerking met muurverf, u kunt kiezen voor kleuren of gewoon wit, maar ook een matte of juist zijdeglanzende afwerking. Al naar gelang de eisen die u stelt zoals bijvoorbeeld afneembaarheid en de sfeer die u wilt bereiken. Een van de grote voordelen van glasvlies is dat het eens aangebracht nooit meer verwijderd hoeft te worden, u kunt het steeds blijven overschilderen en van kleur veranderen.